© 2019 by Andy Hauman Fotografie

  verwarmd buitenzwembad

  Geniet in de zomer van ons gloednieuw verwarmd buitenzwembad, 28 a 30° C.

  Heerlijk een pootje baden of sportief enkele baantjes trekken. Jet-stream aanwezig in het zwembad.

  relaxatie area

  In onze gezellige bar kunt u steeds geniet van een lekker drankje en een versnapering. Met aangepast sfeerlicht droomt u weg en komt u tot volledige rust.

  infrarood cabine

  Goede doorbloeding voor spieren en gewrichten met een aangename en heilzame werking op ons lichaam. Omdat de infrarood straling diep in het lichaam doordringt is de transpiratie dubbel zo groot als bij een traditionele sauna.

  Ideaal is een sessie van 20 à 30 minuten.U neemt nadien een warme douche en u voelt zich fit en ontspannen.

  Finse sauna

  De heilzame werking van sauna. De Finse sauna heeft temperatuur van ongeveer 90°.

  Zuivert het lichaam. Regelt de bloeddruk en oefent het hart.

  Reinigt de huid en laat deze ademen en doet de mens dieper ademhalen en wekt ons metabolisme op. Traint ons lichaam en verhoogt ons prestatievermogen

  zwemvijver

  Zwemvijver met vernevelinggrot in een exotisch kader.

  Bijzonder exclusief in ons luxe wellness complex, een aangenaam afkoelingssysteem uit Oostenrijk.

  Voor  de echte ijsberen hebben we nog een zwemvijver aan te bieden. Mocht u het niet zo geweldig koud willen, hebben we ook nog onze exclusieve vernevelinggrot en prachtige rotswand. In de grot wordt U langzaam beneveld, wat een minder grote impact heeft dan de traditionele kantelemmer, die overigens ook ter uwe beschikking staat.

  Verder beschikt u ook nog over een dompelton in ons luxe - complex, plezier verzekerd!

  hammam

  Het turks stoombad (Hamman) is een weldaad voor lichaam & geest. Een aangename warmte (42°C) opent de poriën, reinigt de huid en stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam.

  Stoom is, aangevuld met heerlijke geurstoffen (eucalyptus), een verademing voor de luchtwegen (ideaal bij verkoudheden).

  U neemt plaats op een van onze comfortabele zitplaatsen en vanaf dit ogenblik is het puur genezen en relaxen. De ideale duur is een 20-tal minuten.

  Daarna is een douche aangewezen voor de belangrijke afkoeling.

  Luxe Jacuzzi

  Buiten Jacuzzi: Luxe - SPA MET LED THERAPIE

  Wordt best genomen vóór de sauna of Turks stoombad.

  Het lichaam wordt geleidelijk opgewarmd en zo krijg je een "voorbereiding" op de intensere warmte die zal komen.

  Onze buiten-jacuzzi is volledig nieuw. Wij opteerden voor een overloopbad conform de vlarem-wet. In deze jacuzzi (tot 6 personen) voelt U zich op en top en als herboren.

  Bron van welbehagen: na de stress van de drukke werkdag hebben zowel lichaam als geest nood aan herbronning en nieuwe vitaliteit.

  Een oase van rust. Herontdekt de heilzame kracht van de natuurelementen: water, lucht en warmte

  Romeinse Frigidarium

  Nieuw in ons complex is de "Romeinse frigidarium".

  Dit komt van het latijn frigidus (koud) en is een koude ruimten een Romeinse thermen. Schilfer- ijs wordt geproduceerd via een ijsmachine en deze schilfers worden op het lichaam ingewreven. Dit meestal na gebruik van sauna, jacuzzi of Turks stoombad (warmte bron).

  De doelstelling is afkoeling van het lichaam en een wisselwerking te creëren tussen warmte en koude baden. Door deze wisselwerking wordt de huid soepel en zacht en wordt de doorbloeding getraind.

  Exclusieve bio - sauna

  In onze buitenchalet vindt u onze exlusieve bio-aroma sauna.

  Essentiële oliën worden rechtstreeks geïnjecteerd om de lucht constant te verversen. Er is een constante wisselwerking tussen de 4 oliën (eucalyptus, pino, lemon en lavendel). De lucht van de bio-sauna wordt bevochtigd en er verspreidt zich een damp van deze natuurlijke parfums.

   

  Onze bio-sauna is zacht van karakter en heeft een lagere temperatuur (60°-65°C) en een hogere vochtigheidsgraad (40 tot 65%) en een hogere vochtigheidsgraad (40 tot 65%). In onze bio-sauna werken we ook met kleurentherapie. Kleurentherapie bezit een bepaalde energie en draagt dit over op de mens.